Storleksguide till våra smycken

Ringar

Ring storlek

M.J Luxury Design of Sweden har både ringar med fasta storlekar och ringar som går att justera i storleken. Du väljer själv hur tight du vill att din ring ska sitta genom att enkelt klämma ihop din ring. Vi anger storleken på ringar i siffror mellan 6-13

Om du vill mäta tex en gammal ring för att hitta din storlek kan du titta i nedanstående tabell:

16,5mm = storlek  6

17,5mm = storlek  7

18mm = storlek 8

19mm = storlek 9

20mm = storlek 10

21mm = storlek 11

22mm = storlek 12

23mm = storlek 13

Om du inte vet ditt ringmått kan du enkelt räkna ut din ringstorlek bara du har en gammal ring som passar på det finger du tänkt sätta ringen på hemma.

Hitta mitt ringmått:

  1. Använd en linjal med millimetermått.
  2. Lägg ringen på linjalen och mät insidan på din ring, sida till sida.
  3. Ditt ringstorlek är måttet du ser på linjalen, alltså insidan av ringen.

När du köper en bred ring behöver du oftast gå upp en storlek. Där kommer våra justerbara ringar till nytta. Det ska vara enkelt att kunna köpa sina smycken online oavsett vilket sorts smycke du är ute efter.

Halsband

Längder på Halsband

Hos oss hittar du designade, unika halsband som är tillverkade efter förfrågan. Dem flesta smycken och halsband är handgjorda och tillverkas här i Sverige.

Våra halsband finns i 10 olika längder för att du ska kunna hitta en längd som passar just dig. När du väljer längd på ditt halsband ska du fundera över vart du vill att halsbandet ska hamna. Har du en kortare, kraftigare nacke behöver du gå upp i längd. Har du en smal kroppsbyggnad och en normal till lång hals hamnar ett halsband på 45cm ungefär i gropen på halsen mellan nyckelbenen. Har du istället en mer kurvig kropp och kanske lite kortare nacke behöver du gå upp ca 5cm och välja ett halsband som är 50cm för att det ska hamna på samma ställe. När du väljer storlek på halsband är det viktigt att du utgår ifrån din kropp och vart du vill att det ska hamna. Många av våra halsband är justerbara för att göra det enklare för dig att hitta den perfekta storleken.

Våra storlekslängder på halsband:

40-45 cm

45 cm

45-50 cm

50cm

50-55cm

55cm

55-60cm

60cm

70cm

75-80cm

Är osäker på vilken längd du vill ha på ditt halsband kan du enkelt mäta med ett måttband runt din hals. Mät efter hur långt ner du vill att ditt halsband ska hänga. Du kan också köpa en förlängningskedja i guld eller silver för att enkelt kunna förlänga ditt halsband upp till 5 cm

Armband

Storlek på Armband

Våra armband är unikt designade och tillverkas efter beställning. Du får ett unikt, handgjort armband tillverkat i Sverige när du köper ett armband av oss. Ett armband ska inte sitta för hårt runt handleden men inte heller sitta så löst att det faller av när du vinklar handen nedåt.

I våran produktbeskrivning hittar du längden på alla våra armband. Dem flesta av våra armband är justerbara så att du enkelt själv kan ställa in önskad storlek. På så vis passar många av våra armband även som fotlänk. Är du osäker på vilken storlek du har kan du själv mäta din handled genom att ta ett snöre eller måttband som du lindar runt din handled. Visar måttbandet tex 16,5 cm ska du hitta ett armband som har den längden.

Örhängen

Storlek på Örhängen

Våra örhängen finns i 4 olika modeller.

  1. Lite längre Hängande ifrån örat
  2.  fasta små örhängen som kallas studs,
  3. runda örhängen som heter hoopes. Dessa finns i allt från större ringar till mini hoopes.
  4. Cuffs som är trendiga örhängen du själv klämmer fast och kan använda även om du inte har hål. Trendigt är att sätta dem uppe på örat eller på örats insida. Dessa säljs i en pack för att passa just dina önskemål

När det kommer till vilka örhängen som passar dig är det bara du som sätter gränserna. Kanske har du en kommande speciell tillställning och vill ha professionell hjälp att hitta dem örhängen som framhäver ditt ansikte maximalt. Då ska du ta kontakt med en av våra expert stylister. Våra stylister har lång erfarenhet av yrket och kommer garanterat att göra dig nöjd!